Siv's Blogg

Siv's Blogg

Om bloggen...

Jeg har stor tro på og vet at, hva vi spiser og hva vi bruker kroppen vår til, har stor betydning for helsa vår. Det å sørge for å få i seg litt av alle næringsstoffene kroppen trenger, kombinert med fysisk aktivitet er den beste helseinvestering vi kan gi oss selv.

Torskegryte med cherrytomater

TorskOpprettet av Siv Arntzen on., april 20, 2011 21:14:22
Vil med denne herlige torskegryten ønske dere alle en riktig fin påske.smiley

Torsk kan man tillberede på mange forskjellige måter. Torsk og tomat smaker utrolig godt sammen og det er egentlig bare fantasien som setter grenser.

I dag har jeg også laget forskjellige " goodiser " til påske. Konfekt, kjeks, og formkake. Selfølgelig uten sukker og basert på reine råvarer:-)) Oppskrifter kommer.


men her: Torskegryte med cherrytomater.

Ingredienser:

4 pers.

500 g torskefilet

4 poteter

1 rødløk

1 kinensisk hvitløk

3 - 4 ss rapsolje

1 dl tørr hvitvin ( kan bruke eplejuce )

saft av 1/2 sitron

1 ss sukrin

3 dl vann

1 blokk fiskebuljong

1 pk cherrytomater

1 dl pinjekjerener

salt og pepper etter smak

fersk persille

Bruk gjerne en dyp panne.

Skrell og skjær potet i litt tykke skiver. skjær opp rødløk og hakk hvitløk.

Surr potetskivene, rødløken og hvitløken i rapsoljen til løken er blank. Slå over hvitvin og vannet som er blandet med buljongen. La dette småkoke ca 10 min.

Skjær torskefileten opp i passe små stykker strø litt salt på. Press saften av sitronen og ha det og sukrin i gryten og bland. Legg fisken og tomaten oppi og la det trekke i ca 10 min under lokk. Rist pinjekjernene i en tørr panne. Has i gryten helt mot slutten. Smak til med salt, pepper og persille.

Konsistensen på gryten blir som suppe, så vi spiser det i suppetallerken med skje.smiley  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post42