Siv's Blogg

Bakt tørrfisk med mos og baconTorsk

Opprettet av Siv Arntzen ma., januar 20, 2014 17:02:57

Hvorfor ikke unne seg et skikkelig festmåltid om så på en mandag.
Så enkelt, så godt! Kun med noen få gode råstoffer tilgjengelig.

Dette er hva du trenger:
Utavannet tørrfisk, noen grønnsaker, bacon, olivenolje salt og pepper.

Fisken:
Skjær i passe store serveringsstykker. Legg fisken på bakepapir i langpanna eller annen ildfast form. Strø salt og pepper på fisken og slå en liten dæsj med olivenolje over. ( Kan bruke smør i stedet for olivenolje ). Sett fisken inn i forvarmet oven ( 180 grader ) og bak den i ca 20 min. Når fisken begynner å dele seg er den ferdig.

Mos:
Her er det bare fantsien som setter grenser for hva man kan lage mos av. Bruk litt av hvert av det du har og bland. Like spennende hver gang.smiley
Om du vil prøve denne kan jeg love deg en kjempegod mos med en virkelig delikat farge.
Jeg blandet:
1 søtpotet, 1 bit sellerirot og 3 gulrøtter. Skrell og kok grønnsakene møre. Sil av vannet, mos grønnsakene med stavmikser eller for hånd. Smelt inn 1 ss smør og smak til med salt og pepper.

Server med sprøstekt bacon.

Nam, nam! Festmiddag like gjerne på en hverdag.smiley


Trening i arbeidstidenTrening

Opprettet av Siv Arntzen to., januar 09, 2014 21:52:11

På seinhøsten i fjor fikk jeg en forspørsel som jeg rett og slett ikke kunne si nei til. At ledelsen ved pasientreiser og skrivestua ved Nordlandssykehuset Lofoten ønsket et slikt tiltak for sine ansatte syntes jeg er helt fantastisk. Det å komme ut i frisk luft og i aktivitet som dette 15 min 2 ganger i uka er først og fremst bra for den enkeltes helse men i tillegg er jeg helt sikker på at det å ta en pause fra arbeidsdagen for å utføre fysisk aktivitet kan forbedre prestasjonen på jobb. Det å øke oksygentilførselen til hjernen gjør den enkelte i stand til å jobbe mer effektivt.
Etter bare 2 treninger er det tydelig at dette er noe som gir positivitet i gruppa. En hærlig gjeng som jeg gleder meg til å følge utover vinteren.
Artikkelen under ligger ute på Nordlandssykehusets intranettside.smiley


Utetrening for ansatte ved pasientreiser og skrivestua ved NLSH Lofoten

Blog image

Foto: Kristin Johansen

Tirsdag 7. januar startet seksjon for pasientreiser og skrivestua ved NLSH Lofoten med utetrening for alle ansatte, anført av personlig trener Siv Arntzen.

Av:Stian Stensen, pasientreiser

"I samarbeid med NAV har vi i en tidsbegrenset periode fått i gang trening i arbeidstiden for våre ansatte", forteller en fornøyd enhetsleder Marianne Pettersen. Videre forteller Pettersen at "våre ansatte har en veldig stillesittende arbeidsdag og vi har hatt flere sykemeldinger som følge av dette. Treninga er ment for å oppfordre den enkelte ansatte til å være mer fysisk aktiv, både i jobbsammenheng og i privat regi. På denne måten kan vi selv forebygge de helseplagene som gjerne følger av mye statisk arbeid foran en dataskjerm ".

Personlig trener Siv Arntzen motiverer
Personlig trener Siv Arntzen kommer innom for å motivere og hjelpe til med treninga. Første treningsøkt startet med en kjapp oppvarmingstur for å få pulsen opp, og fortsatte med enkle øvelser som skal gi en god effekt på de største muskelgruppene. Øktene skal kjøres to dager i uka, og hver økt skal være på rundt 15 minutter.

Gode tilbakemeldinger
Etter første økt var det gode tilbakemeldinger fra de ansatte, og tiltaket ble godt mottatt. Treningen er lagt opp slik at alle skal kunne delta ut i fra sine forutsetninger.TreningstiderTrening

Opprettet av Siv Arntzen on., januar 01, 2014 12:13:31

GODT NYTTÅR!
Nytt treningsår begynner nu!
Jeg ønsker alle som har lyst å trene med meg, gamle og nye treningslystne, hjertelig velkommen til mine timer.

Oversikt over mine timer på Trivsel og utetreninger.

Treninger på Trivsel:

Tirsdag kl. 08.30: Spinning 30 min / Sirkeltrening 30 min
Torsdag kl. 09.00: Spinning 30 min / tabata 30 min
Fredag kl. 17.00: Spinn intervall 4x4 ( 45 min )
Pris: Drop in kr. 50,-, klippekort 10 klipp kr. 450,-
For påmelding: www.spinnvill.net


Utetrening

Mandag kl. 19.00: tabata
Torsdag kl. 18.00: tabata
Pris: Drop in kr. 70,-, klippekort 10 klipp kr. 600,-
Oppmøte ved Lofothallen

Trening er gøy! God trening! smiley
Nytt år - nye muligheterAnnet

Opprettet av Siv Arntzen ma., desember 30, 2013 16:09:38

Tid for oppsummeringsmiley

Nå når man nærmer seg slutten av 2013 kan det være en fin tid for å samle seg litt, og oppsummere året som er på hell. Hvordan har året vært for meg? Hva er jeg fornøyd med? Hva er jeg mindre fornøyd med? Fikk jeg gjort det jeg hadde planer og drømmer om?

Når det er gjort er det på samme måte en fin tid til å tenke over hvilke planer og drømmer jeg har for det nye året vi er på tur inn i, 2014.

Nytt år nye muligheter!

For min egen del har 2013 vært et fint og innholdsrikt år. Jeg har fått gjort mye av det jeg hadde planlagt, jeg har fått realisert de drømmene jeg hadde for året. Noen uforutsette ting vil alltid dukke opp underveis. Det kan være både spennende, utfordrene og skummelt. Men alt i alt er jeg strålende fornøyd!

Jeg har hatt et fantastisk år i forhold til de tingene jeg jobber med. Å få jobbe med så mange fantastiske mennesker er en gave. Innetrening, utetrenig, individuelle oppfølginger og helse / aktivitetreise. Det å spre viktigheten av å ta vare på helsa si, treningsglede, samt hva kost har å si for god livskvalitet er noe jeg brenner for og ønsker å forsette med.

På det mer private plan har ferie i Kroatia, Oslo maraton, være med å arrangere Jenter i juni, renovering av hus, trening, fjellturer og utallige mange stunder sammen med familie og venner det jeg setter størst pris på, og kommer til å minnes.

Tid for å se fremover mot nytt år og nye muligheter.smiley

Jeg tenker at 2014 kommer til å bli et spennende og innholdsrikt år. Når det gjelder jobb blir jeg og forsette med gruppetimer på Trivsel. Utetreningkonseptet som jeg startet i høst ble en suksess og kommer definitivt til å fortsette. Dette var jo i utgangspunktet et prøveprosjekt ut 2013. Da det viser seg at mange ønsker et slikt tilbud og at responsen har vært større enn jeg hadde drømt om, ser jeg frem til å forsette. Har også planer om å utvide dette konseptet med flere tilbud utover våren.

Helse og aktivitetsreisene er kommet for å bli. ( Så lenge noen vil reise med. ) Vinterturen til Fuerteventura er for øvrig fulltegnet. Fantastisk!

Høstturen er ikke ferdig planlagt enda, men planen er at reisen går til Rovinj i Kroatia i slutten av september. Endelig dato er ikke satt.

Jenter i juni 2014! Gled dere jenter! Say no more.

På det private plan ser jeg for meg at 2014 blir et spennende og artig år. En milepæl for oss 64 modeller er at vi fyller 50 år. Vi skal reise, vi skal feire, ja vi skal rett og slett nyte livet. Er så heldig å være en av rosene i ” 64 – buketten ” på 5. For å feire oss selv er en uke i Italia booket hvor vi sammen skal kose oss max.

Ellers blir samvær med familie og venner, å få lov å være frisk og rask, fred og fordragelighet mine største drømmene for 2014.

Mitt ønske for alle dere er at absolutt alle skal få kjenne og føle den tilfredstillelse av å gjøre tiltak for egen helse. Min klokkeklare tro er at ved å holde seg i aktivitet og å spise ren og ekte mat er mye gjort. Veldig mange gjør det og vet det, men jeg tror det er mange som ønsker å komme i gang med aktivitet men ikke helt vet hvordan. Dørstokkmila er for mange uendelig lang. Kommer du deg først over den er det gjort. Da er du i gang!

Her er noen råd og tips fra meg for å komme i gang.

Først og fremst:

Hva ønsker du deg for det nye året?

Tenk gjennom hva du ønsker å oppnå.

Komme i generellt bedre form, bli sterkere, mer utholdende. Trening og bevegelse er faktisk en super start på en ny hverdag.

Bli den beste utgaven av deg selv

Trening og aktivitet handler ikke om hva alle andre gjør eller får til, men om deg selv. Vi er veldig flinke til å sammenlikne oss med "alle andre", noe som kan være lite motiverende i oppstarten.Det handler om “ din “ trening og “ din “ fremgang.

Planlegg

Ingen har tid til flere timer trening hver uke uten å sette av tid til det. Rydd plass i timeplanen, prioriter treningsøktene selv på travle dager.

Ikke start på mandag, start i dag!

Skal vi gjøre en endring i livsstil er det like greit å starte NÅ! En livsstilsendring krever tid og gode planer.

Alle har startet en gang!

Alle har startet et sted, selv de aller beste. De færreste er verdensmestere allerede etter en uke eller måned. Trening tar tid, og i starten er det viktigste å komme inn i gode vaner. Ikke gi opp selv om du føler at du ikke mestrer nye øvelser eller utfordringer. Etterhvert blir du bedre, raskere eller sterkere, avhengig av hva du trener, og det er da mestringsfølelsen kommer!

Hold deg til planen!

Trener du regelmessig blir treningen en naturlig del av hverdagen.

Med dette ønsker jeg alle Godt Nyttår!
Blog image