Siv's Blogg

Siv's Blogg

Om bloggen...

Jeg har stor tro på og vet at, hva vi spiser og hva vi bruker kroppen vår til, har stor betydning for helsa vår. Det å sørge for å få i seg litt av alle næringsstoffene kroppen trenger, kombinert med fysisk aktivitet er den beste helseinvestering vi kan gi oss selv.

Fylt svinefilet med basilikum/dadelkrem

KjøttretterOpprettet av Siv Arntzen ma., august 19, 2013 12:05:02
I helgen som var har det stått svin på menyen hos oss. Både lørdag og søndag har vi spist svinekjøtt med stort sett samme råvarene som tilbehør, men alikevel to helt forskjellige retter. Begge oppskriftene legges her.
Lørdag steikte jeg svinefilet fylt med en smakfull krem av snøfrisk, frisk basilikum, dadler, surret i bacon. Som tilbehør hadde jeg mos blandet av søtpott og gulrot, og lune grønnsaker.
Fylt svinefilet.
Ingredienser og fremgangsmåte:
Svine indrefilet. Skjær fileten i passe store serveringstykker. Del den nesten i to på langsiden, brett den ut for å smøre kremmen inni. Smør godt med krem inni ( oppskrift se under ), brett sammen og surr bacon rundt. Brun bitene på varm panne i smør. Legg over i ildfast form, kok ut panna med 2 dl vann, 1 ss av kremen og 1 dl fløte. Smak til med salt og pepper. Slå dette over kjøttstykkene. Steik videre i ovnen 200 grader ca. 40 - 45 min.
Krem til ca. 6 stykker:
1/2 pk snøfrisk naturell, 3-4 dadler ( fjern stein ), frisk basilikum, 1/2 kinesisk hviløk. Kjør alt i stavmikser til en jevn krem.

Mos av søtpotet og gulrot:
Skrell og kok begge deler mørt. Slå av vannet og mos det. Rør inn en skvett fløte eller smør og smak til med salt og pepper.

Lune grønnsaker:
sjampinjong, squash, aubergine, rød løk, tomater. Skjær opp alt i biter, strimler eller den form du selv vil. Smelt litt smør på panna og lun grønnsakene til de blir møre og varme. Smak til med salt og pepper. Tilsett friske basilikumblader. Ikke la det stå å surre i panna over lang tid. Det er best om det er litt tyggemotstand i grønnsakene. Klargjør dette når det andre er ferdig eller etter at gjestene er kommet hvis så er.
Nydelig helgemat!smiley

Siden jeg hadde en halv svinefilet og litt bacon til overs ble det en herlig svinewook til søndagsmiddag. Litt rester igjen fra lørdag som jeg også fikk nyttet opp ved å ha det også i wooken.
Svinewook.
Ingredienser og fremgangsmåte:
Svinefilet og bacom skjæres i strimler. Grønnsaker skjæres opp. Grønnsakene jeg brukte: søtpotet, blomkål, rød løk, squash, aubergine, kinesisk hvitløk. Begynn med å wooke kjøttet i smør. Når det er brunet, tilsett grønnsakene og wook videre til de er mørnet. Tilsett event. rester. Smak til med salt og pepper. Hadde litt frisk basilikum til overs som jeg også fikk nyttet opp i wooken.
Deilig søndagsmiddag med godt kjøtt og masse gode grønnsaker.smiley
  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post437

Hvalkjøttgryte

KjøttretterOpprettet av Siv Arntzen ma., juli 15, 2013 21:27:41
Sommer er høysesong for hvalkjøtt.

Hvalkjøtt kan brukes på samme måte som annet mørt kjøtt. Høyt innhold av proteiner og lavt fettinnhold, gjør dessuten hvalkjøttet til sunn og næringsrik kost.

Har laget en nydelig hvalkjøttgryte i dag som jeg gjerne deler med dere.

Ingredienser 5 - 6 personer:

1 kg hvalkjøtt

1 løk

4 sjampinjonger

1 kinesisk hvitløk

3 gulrøtter

1 brokkoli

5 dl vann

1 boks creme fraiche

1 ts johannesbrødkjernemel

salt / pepper

Skjær kjøttet i strimler. Strø salt og pepper på kjøttet og brun det på varm panne med smør. Kok ut panna med vann og hell det over i en gryte, la det småkoke. ( Jeg brunet i to omganger med 2,5 dl vann på hver. )

Skjær løk og sjampinjong i biter og surr det blankt i panne med smør. Hell det over i gryta med kjøttet. Strø jhbkm over og rør det inn i sausen. Bland i creme fraiche, hakket hvitløk og gulrot som er skjært i biter. La det forsette å småkoke ca. 30 - 45 min. Smak til med salt og pepper. Mot slutten has brokkolibuketter oppi. ( ca. siste 10 min. )

Server gjerne blomkålmos til. Det er nydelig tilbehør som passer perfekt.

Blomkålmos:

Ingredienser: Blomkål, fløte, salt, pepper, malt muskattnøtt.

1 - 2 blomkålhoder kokes møre. Sil av vannet og mos blomkålen med stavmikser. Rør inn 1 dl fløte og smak til med salt, pepper og malt muskattnøtt.

Lykke til! Håper det vil smake.smiley

  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post435

Urtefylt svinefilet med ovnsbakte søtpotetstenger og lun tomatsalat

KjøttretterOpprettet av Siv Arntzen ma., februar 18, 2013 20:14:47
En romantisk middag med din kjære eller et festmåltid med venner. Denne retten er "nydelig" med det "lille ekstra" som skiller hverdag og fest.smiley

Begynn med urteblandingen.

Ingredienser urteblanding:

Gressløk, kruspersille og timian, 1 kinesisk hvitløk, 1 dl olivenolje, litt salt og pepper.

Bland alt i stavmikser og kjør det godt sammen. Ta vare på litt av urtene for å ha i lag med tomatsalaten.


Skjær svinefileten nesten over på langs. Smør urteblandingen på begge sidene og brett sammen fileten. Strø salt og pepper på begge sidene av fileten. Brun fileten i smør på panna, legg den i ildfast form, kok ut panna med ca. 2 dl vann, hell vannet over i den ildfaste forma. Steik videre i forvarmet ovn ( neders i ovnen ) 200 grader 30 - 40 min.


Ovnsbakte søtpoteter:

Skrell og skjær søtpotet i strimler. Legg de på bakpapirkledd stekebrett. Strø salt og pepper på og hell olivenolje over med en tynn stråle. Sett stekebrettet i ovnen sammen med kjøttet. Snu strimlene etter ca. halvstekt tid ( ca. 15 min. ) og la de steke ferdig. Når de er ferdig kan du sette ovnen på grill og la potetene bli litt ekstra crispi. Pass på hele tiden så de ikke svir. Det tar nok ikke mer enn et par minutter. Ta ut kjøttet før grilling av potetene.


Lun tomatsalat

Ingredienser:

rødløk

squash

sjampinjong

tomater

salt / pepper

resten av urtene

1 ss tamari soyasaus

Skjær opp alle ingrediensene i skiver og legg i panne eller kjele med 1 ss smør. Varm opp forsiktig og la grønnsakene bli varme og lune. Strø urter, salt og pepper på, hell over soyasausen og rør det forsiktig sammen.


Deilig, deilig! Lykke til! smiley


  • Kommentarer(3)//www.treningkostoghelse.com/#post406

Indrefilet av storfe

KjøttretterOpprettet av Siv Arntzen to., november 08, 2012 22:08:34

Hva med en saftig biff som helgekos??

Denne retten lagde vi sist lørdag etter inspirasjon fra Wenches kjøkken.

Ikke så ofte vi spiser biff, men en gang i blant smaker det fortreffelig.

Indrefilet med tilbehør bakt søtpotet, paprikasmør og bakt tomat.

Bakt søtpotet med løk

Ingredienser: Søtpotet, løk, olivenolje, salt og pepper.

Tilbered potetene først. Skrell og skjær søtpotet og løk opp i skiver / båter. Legg i ildfast form. Strø over salt og pepper og slå godt med olivenolje over. Steik på 200 grader ca. 45 min. Vend på potetene av og til.

Bakt tomat:

Skjær tomatene i to. Legg i ildfast form, strø litt salt og pepper på hver. Bakes sammen med potetene de siste 15 minuttene.

Paprikasmør

100 g mykt meierismør

6 ss hakket (flådde paprika fra boks)

1 fedd hvitløk, finhakket

2 ss limejuice

1 ts revet limeskall

salt/pepper

Kjør alt I stavmikser til en jevn masse. Settes I kjøleskap til servering.

Biff:

Kryddre med salt og pepper. Stek I smør på varm panne 3 min. på hver side. ( Medium stekt. )

Nydelig! Lykke til!smiley

  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post354
Neste »