Siv's Blogg

Siv's Blogg

Om bloggen...

Jeg har stor tro på og vet at, hva vi spiser og hva vi bruker kroppen vår til, har stor betydning for helsa vår. Det å sørge for å få i seg litt av alle næringsstoffene kroppen trenger, kombinert med fysisk aktivitet er den beste helseinvestering vi kan gi oss selv.

Bounty

SjokoladeOpprettet av Siv Arntzen ma., mars 25, 2013 21:01:47
Bounty er min store favorit når jeg snakker sjokolade.


Ingredienser:

3 ss flytende cocosaolje

4 ss tagatesse

2,5 dl kokosmelk

200 g kokosmasse

2 ss kokosmel

Sjokoladetrekk:

100 g min. 70% sjokolade

1 ss cocosaolje

Smelt cocosaolje og kokosmelk ( bare det av kokosmelka som er fast masse ) på svak varme. Bland alt i en bolle og bland sammen til en fast masse. Sett i fryseren til det begynner å stivne. ( 30 – 60 min ) Ta ut og form små sjokolader i den form du vil ha de. Legg de på plastfolie eller i plastboks. Sett tilbake i fryseren. Når de er blitt frosne lages sjokoladetrekk av 100 g min. 70% sjokolade og 1 ss cocosaolje som smeltes på lav varme. Bruk en teskje og dypp bitene i sjokoladen. Legg på bakepapir. Strø gjerne litt kokosmasse over. Settes i kjøleskap til sjokoladen er stivnet. Oppbevar i tett boks i kjøleskap eller fryser.

Nam, nam!smiley

  • Kommentarer(2)//www.treningkostoghelse.com/#post412

Marsipan

SjokoladeOpprettet av Siv Arntzen ma., mars 25, 2013 20:48:10
Dette er den beste marsipanen jeg har laget. Når man smelter tagatessen ungår man at det føles som man tygger små sukkerkorn, som man kan oppleve når man bruker sukrin.

Bruker mer og mer tagatesse i stedet for sukrin da jeg syntes den ligner mer på sukker i smak, og er fin å bruke både til bakst og ellers som søtning i annen matlaging om det trengs.


Fremgangsmåte:


5 ts tagatesse

5 ts vann

2 eggehviter

350 g skoldede malte mandler

20 g sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

200 g mørk sjokolade ( minst 70 % )


Kok tagatesse og vann på svak varme til det begynner å tykne uten å bli brunt. Avkjøl.

Visp eggehvitene lett sammen og bland i den smeltede tagatessen.

Ha alt i kjøkkenmaskin eller stavmikser og kjør det sammen til en jevn masse. La marsipanmassen hvile i kjøleskap ca. 1 time. Form kuler eller stengerav deigen og sett dem i fryseboks.


Smelt sjokoladen, dypp marsipanen i sjokoladen med en teskje eller to gaffler. Oppbevar marsipanen i en tett boks i fryseboks. Tas opp 15 - 20 min. før de skal nytes.smiley

Smaker himmelsk!smiley

  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post411

Konfekt

SjokoladeOpprettet av Siv Arntzen sø., september 16, 2012 18:17:54

Konfekt 30 stk:

200 g sjokolade ( min. 70 % )

2 ss kokosolje

2 1/2 dl hakkede valnøtter. Her kan all slags nøtter brukes.

1/2 dl tranebær.

Smelt sjokolade og kokosolje i vannbad. Bland i de hakkede nøttene og tranebæra. Fordel i små konfektformer og settes kjølig. Hvis du ikke vil ha hakkede nøtter men litt mer å tygge på kan du legge nøtter og tranebær i hver konfektform og slå sjokoladeblandingen over. Dette er min favoritt.smiley  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post333

Konjakkuler

SjokoladeOpprettet av Siv Arntzen sø., september 16, 2012 18:16:18

Konjakkuler ca. 45 stk.

400 g mørk sjokolade ( min. 70 % )

2 dl fløte

2 ss romtemerert smør

1 dl konjakk

Smelt sjokoladen i vannbad. Varm opp fløten og rør den litt etter litt inn i sjokoladen. Bruk stavmixer el. håndmixer. Blandingen skal bli glatt og blank. Rør inn konjakken. Rør inn smøret til slutt. Avkjøl blandingen i kjøleskapet. Bruk en teskje og form runde kuler. Dypp de i kakao. Oppbevare kjølig. Nam, nam til kaffen. De er mektige, så man klarer ikke så mange.:-)  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post332
Neste »