Siv's Blogg

Siv's Blogg

Om bloggen...

Jeg har stor tro på og vet at, hva vi spiser og hva vi bruker kroppen vår til, har stor betydning for helsa vår. Det å sørge for å få i seg litt av alle næringsstoffene kroppen trenger, kombinert med fysisk aktivitet er den beste helseinvestering vi kan gi oss selv.

Tyttebær

Smoothies / juiceOpprettet av Siv Arntzen ma., oktober 08, 2012 11:33:40

Tyttebær kan brukes til mer enn syltetøy og trollkrem. I tillegg er den næringsrik og har positive effekter på helsa. ( Les under oppskrifta. )

Hva med en energirik smoothies med smak av tyttebær og kanel?

Prøv denne.......Nammissmiley

Stor porsjon. Ca. 5 glass.

3 dl tyttebær

2 dl jordbær ( fersk eller frossen. )

1 eple

1 apelsin

3 ts kanel

2,5 dl vann

4 ss tyrkisk yoghurt

2 ss vaniljekesam

2 egg

1 håndfull valnøtter

Bland alt i blenderen og kjør på.smiley

Tyttebær har fra de eldste tider vært mye nyttet av mennesker. Det kan skyldes at tyttebær har høyt innhold av benzosyre (som i molte), og derfor var enkel å oppbevare i tider med liten tilgang til sukker eller moderne konserveringsmiddel.

Tidligere var det vanlig å oppbevare tyttebær i vann som tyttebærgrøt eller i surmelk. Tyttebær ble brukt som medisin mot forkjølelse og halsonde.

Tyttebær er nevnt som det eneste viltvoksende bærslaget som inneholder nevneverdig mengder av vitamin E. Forøvrig inneholder tyttebær pektin. Pektin har ikke antioksidativ virkning, men skal ha andre positive effekter på helsa. Det er relativt lavt innhold av C-vitamin også i tyttebær. C-vitaminanalyser av tyttebær fra forskjellige steder i Norden viser et innhold på 4–10 mg/100 g bær.

Næringsinnhold pr 100 g fersk bær:

Vann: 83g. Kcal: 44. Fett: 0.6 g. Karbohydrater: 7 g. Fiber: 3,7 g. Protein: 0,7 g.

  • Kommentarer(2)//www.treningkostoghelse.com/#post338

Lofoten Maraton

Smoothies / juiceOpprettet av Siv Arntzen lø., august 25, 2012 17:52:25
I dag har jeg og Gunnar gjennomført Lofoten Maraton`s 10 km distanse.

Å springe med min " kjære ", og med så mange andre spreke folk, og å være med på den stemningen det er rundt et slikt arrangement gir skikkelig " kikk ". At det var så mange deltagere tross det regnværet som er i dag er helt fantastisk. " Finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær. "smiley


Hva smaker vel bedre etter en slik anstrengelse enn en frisk " blåbærsmoothies ". Nei ikke vet jeg......

En ting er at det smaker " nam, nam, " men det beste av alt er det gode den gjør med kroppen. Etter å ha presset kroppen er det kjempeviktig å få i seg noe så fort som mulig for at restitusjon skal komme igang så fort som mulig. Det som er vel så viktig er å få i seg noe med masse næring som kroppen kan nyttigjøre seg av. Da sverger jeg til reine og naturlige ingredienser, og at det inneholder både proteiner, karbohydrater og fett.

Et supert alternativ er da denne blåbærsmoothies`en:

4 store glass:

3 dl vann

3 ss tyrkisk yoghurt

2 ss vaniljekesam

30 g proteinpulver

250 g blåbær

1 eple

1 appelsin


På bildet under ser dere Laila og meg side om side. Men, det varte desverre for meg ikke så lenge. I dag ble Laila for sterk og slo meg med glans.

Alikavel er jeg så stolt og glad på Laila sine vegne. Ja tar til å med litt av " æren " for hennes prestasjoner i de forskjellige løp hun stiller opp i. Det fordi......Det var nemlig jeg som fikk Laila til begynne å løpe.smiley

Nå er det bare kos resten av helgen. Har en deilig gryte i ovnen som skal nytes til fulle i kveld. Oppskrift kommer en av de nærmeste dagene.

Samtidig som jeg vil rose alle de som har vært med på å gjøre arrangementet Lofoten Maraton 2012 så bra, vil jeg ønske spesielt alle løperne som trosset regnet + alle andre en super helg!smiley  • Kommentarer(2)//www.treningkostoghelse.com/#post318

Energirik smoothies med mynte

Smoothies / juiceOpprettet av Siv Arntzen lø., mars 31, 2012 11:15:28
Å starte dagen med en energirik smoothies er helt supert. Smoothies gir en deilig behagelig metthetsfølelse som varer lenge, om man passer på å ha både proteiner og fett i. Med gode råvarer med masse vitaminer og mineraler kan man nærmest kjenne hvordan kroppen suger det til seg.smiley

For at smoothien skal bli et optimalt måltid har jeg brukt både grønnsaker, frukt og bær i tillegg til proteiner og fett. Smaker kjempegodt med en svak smak av mynte.smiley


4 glass:

4 dl vann

4 dl skogsbærblanding

ruccola ( ca 2 håndfulle never )

mynte ( ca 1 håndfull neve )

3 egg el. 3 ss proteinpulver

2 håndfulle never valnøtter

1 pære

1 appelsin

Kjøres i blender til en glatt tykkflytende masse til alle ingrediensene er knust og blandet godt sammen.


Lag gjerne en stor porsjon og oppbevar i kjøleskap til seinere bruk. Så er det bare og frese den litt opp på nytt i blenderen, så får den samme fine konsistens.

Smoothies er også nyttig både før og etter trening.


Lykke til!

  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post261

100 % ren juice. :-)

Smoothies / juiceOpprettet av Siv Arntzen ti., februar 21, 2012 21:40:16
Å lage sin egen juice er egentlig ganske enkelt. I alle fall om du har en saftsentrifuge eller juicemaskin. Lager man juicen selv er man halt sikker på at den er 100 % rein, og så blir det jo helt unik smak alt etter hva man blander i. Da min gamle foodprossessor sa takk for seg kjøpte jeg en ny med diverse utstyr bl.a. saftsentrifuge. Denne har vi testet i dag. I disse influensatider kan det være greit å gi kroppen et aldri så lite vitaminsjokk.:-)) Overraksende er det å se hvor mye råstoffer som skal til for å få 1l juice. Ikke noe man gjør hver dag, men skal man først drikke juice er dette absolutt å anbefale. Kanskje like greit at mengden ikke blir så stor, da det er vanskelig å drikke bare litt. Smaker helt vindunderlig.smiley


Til 1l rein juice:

3 store gulrøtter

4 blodappelsiner

2 pærer

3 dl frosen skogsbærblanding

6 isbiter

Prøv din egen juice. Mix med forskjellige slags grønnsaker, frukt og bær. smiley

  • Kommentarer(3)//www.treningkostoghelse.com/#post246
Neste »