Siv's Blogg

Siv's Blogg

Om bloggen...

Jeg har stor tro på og vet at, hva vi spiser og hva vi bruker kroppen vår til, har stor betydning for helsa vår. Det å sørge for å få i seg litt av alle næringsstoffene kroppen trenger, kombinert med fysisk aktivitet er den beste helseinvestering vi kan gi oss selv.

Grillet hvalkøtt med grillede grønnsaker

GrillmatOpprettet av Siv Arntzen ma., juni 24, 2013 19:14:53
Hvalkjøtt er noe med det reneste kjøttet man kan finne. Fra min oppvekst husker jeg hvalkjøtt med potet og makaroni som en av mine favorittmiddager. Da var kjøttet rullet i mel med salt og pepper, stekt sammen med masse løk, og kokt i sky av utkokt panne. Dette var som jeg husker det, nydelig godt.

For mitt kosthold i dag inneholdt det alt for mye stivelse. Stivelse i poteten, stivelse i makaronien og stivelse i melet som kjøttet var rullet i. På ingen måte noen kritikk av mine foreldre som laget det slik, men med dagens viten om hva mye stivelse gjør med kroppen vår velger jeg andre varianter, og jeg lover...det smaker også nydelig godt.smiley

Fremgangsmåte:

Skjær hvalkjøtt i tynne, tynne skiver opg legg i marinade noen timer før grilling.

Marinade:

2 dl olivenolje

1 ss salt

1 ss pepper

frisk basilikum

frisk kruspersille

1/2 chili

1 kinesisk hvitløk

sitrondråper av 1 skive sitron

Bland alt i stavmikser og kjør til alt er knust og blandet. Legg kjøttet i en skål eller plastpose og slå marinaden over.


Grønnsakspakker:

Lag passe store grønnsakspakker. Skjær opp det du måtte ønske av grønnsaker og legg på aliminiumsfolie som er penslet med rapsolje. Strø salt og pepper over grønnsakene. Om du ønsker litt mer smak syntes jeg det godt å bruke noen biter fetaost og et par teskjeer av rapsoljen de ligger i ( fra Lofoten Gårdsysteri ) sammen med grønnsakene. Kan også bruke en god olivenolje med litt smak på, eller friske urter. Bruk fantasien både når det gjelder grønnsaker og smakstillsetninger.smiley

Grønnsakene jeg som oftes bruker er: Paprika, rød løk, sjampinjong, squash, aubergine, tomat, søtpotet.


Da er det klart for grilling! Grønnsakspakkene trenger ca. 15 min på grillen mens hvalkjøttet så hvidt skal tørtse grillen. Pass på å ikke steik kjøttet for mye, da blir det bare seigt og hardt.


Nam, nam.... Lykke til!smiley

  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post433

Grillet torskepakke

GrillmatOpprettet av Siv Arntzen ti., august 07, 2012 21:12:16
Benytter alle sjangser til grilling. Selv om grillsesongen normalt sett skulle være på hell nå er det kanskje nå den begynner.

Jeg har i alle fall benyttet denne fine sommerdagen til grilling av torskepakker.Supersunn deilig mat!smiley

Gjør som følger:

Smør folie med litt olje.

Skjær opp det du ønsker av grønnsaker og legg i folien.

Jeg brukte: Brokkoli, rød paprika, purreløk, sjampinjong og tomat. Strø litt salt og pepper over grønnsakene.

Kryddre torskefileten med salt og pepper på begge sider. Legg den oppå grønnsaken. Press litt sitron over og legg en smørklatt på toppen. Pakk inn i folien. La ligge på grillen ca. 20 min. Dette kan selvfølgelig også lages på samme måte og bakes i ovnen.

Enten du gjør som meg å koser deg på balkongen med grillmat, eller du skal dra ut på grilltur, er dette supert å lage ferdig og ta med. Mye, mye bedre og mye, mye sunnere enn pølser med brød.smiley

Anbefales! Nyt sommerdagen!

  • Kommentarer(2)//www.treningkostoghelse.com/#post309

Grille, grille ,grille grill....

GrillmatOpprettet av Siv Arntzen lø., juli 07, 2012 09:45:25
Ser ut til at dagen i dag også blir superfin for grilling. En av mine favoritter når jeg planlegger grilling er denne.

Kylling og grillede grønnsaker.

Enklet, raskt, sunt og godt!smiley

Når jeg griller grønnsaker er det veldig greit å pakke de inn i folie. Jeg lager porsjonspakker. Da kan man velge hva man vil ha i.

Forslag til porsjonspakker:

Tomat, paprika, løk, sjampinjong, squash, aberguine.

Slå litt olje på folien. Skjær opp og legg grønnsakene på folien. Kryddre de med salt og pepper. Slå litt god olivenolje over eller så kun du ha fetaost i olje oppå. ( . Jeg bruker den fra Lofoten Gårdsysteri eller fra Aaland gård som ligger i kaldpressset rapsolje. Det setter en ekstra piff på grønnsakene, smaker himmelsk godt. )


Skjær kyllingfileten i biter. Kryddre med salt og pepper. Legg rett på grillen.


Dette er super mat å forberede for grillturen også.

Lykke til!

Forsatt god helg og nyt dagen! Sommersmil fra meg.smiley  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post305

Sommermat

GrillmatOpprettet av Siv Arntzen to., juli 05, 2012 10:07:35
Grillet laks med frisk salat.

På slike dager som i dag er det om å gjøre å nyte dagen uten store planer og i hvert fall ikke kjøkkentjeneste. Ta med grillen ut på tur eller grill hjemme.

Jeg syntes det er spessielt godt med grillet laks og til denne varianten er tilbehøret utrolig enkelt og godt. Rett og slett en frisk salat.


Kryddre laksebitene med salt og pepper og pakk inn laksebitene i folie. Ferdig til grillings.

Lag salat av en eller annen grønn salat. Det er veldig godt å bruke sommersalat men det fikk jeg ikke tak i, så jeg brukte hjertesalat.

Slik ble den:

Hjertesalat, tomat, paprika, reddik, rød løk.

Hakk opp og bland. Ha så i litt seterrømme og vend inn i salaten. Jeg syntes denne salaten er god med litt søtlig smak så jeg rører inn 1-2 ss sukrin.

Ut på tur? legg i boks og ta med.smiley

Denne salaten skaper barndomsminner hos meg.smiley Kan huske da mamma begynte å introdusere salat hjemme hadde hun bestandig en blanding av rømme og sukker på.


Nyt, spis og lev!

  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post303
Neste »