Siv's Blogg

Siv's Blogg

Om bloggen...

Jeg har stor tro på og vet at, hva vi spiser og hva vi bruker kroppen vår til, har stor betydning for helsa vår. Det å sørge for å få i seg litt av alle næringsstoffene kroppen trenger, kombinert med fysisk aktivitet er den beste helseinvestering vi kan gi oss selv.

Nytt år - nye muligheter

AnnetOpprettet av Siv Arntzen ma., desember 30, 2013 16:09:38

Tid for oppsummeringsmiley

Nå når man nærmer seg slutten av 2013 kan det være en fin tid for å samle seg litt, og oppsummere året som er på hell. Hvordan har året vært for meg? Hva er jeg fornøyd med? Hva er jeg mindre fornøyd med? Fikk jeg gjort det jeg hadde planer og drømmer om?

Når det er gjort er det på samme måte en fin tid til å tenke over hvilke planer og drømmer jeg har for det nye året vi er på tur inn i, 2014.

Nytt år nye muligheter!

For min egen del har 2013 vært et fint og innholdsrikt år. Jeg har fått gjort mye av det jeg hadde planlagt, jeg har fått realisert de drømmene jeg hadde for året. Noen uforutsette ting vil alltid dukke opp underveis. Det kan være både spennende, utfordrene og skummelt. Men alt i alt er jeg strålende fornøyd!

Jeg har hatt et fantastisk år i forhold til de tingene jeg jobber med. Å få jobbe med så mange fantastiske mennesker er en gave. Innetrening, utetrenig, individuelle oppfølginger og helse / aktivitetreise. Det å spre viktigheten av å ta vare på helsa si, treningsglede, samt hva kost har å si for god livskvalitet er noe jeg brenner for og ønsker å forsette med.

På det mer private plan har ferie i Kroatia, Oslo maraton, være med å arrangere Jenter i juni, renovering av hus, trening, fjellturer og utallige mange stunder sammen med familie og venner det jeg setter størst pris på, og kommer til å minnes.

Tid for å se fremover mot nytt år og nye muligheter.smiley

Jeg tenker at 2014 kommer til å bli et spennende og innholdsrikt år. Når det gjelder jobb blir jeg og forsette med gruppetimer på Trivsel. Utetreningkonseptet som jeg startet i høst ble en suksess og kommer definitivt til å fortsette. Dette var jo i utgangspunktet et prøveprosjekt ut 2013. Da det viser seg at mange ønsker et slikt tilbud og at responsen har vært større enn jeg hadde drømt om, ser jeg frem til å forsette. Har også planer om å utvide dette konseptet med flere tilbud utover våren.

Helse og aktivitetsreisene er kommet for å bli. ( Så lenge noen vil reise med. ) Vinterturen til Fuerteventura er for øvrig fulltegnet. Fantastisk!

Høstturen er ikke ferdig planlagt enda, men planen er at reisen går til Rovinj i Kroatia i slutten av september. Endelig dato er ikke satt.

Jenter i juni 2014! Gled dere jenter! Say no more.

På det private plan ser jeg for meg at 2014 blir et spennende og artig år. En milepæl for oss 64 modeller er at vi fyller 50 år. Vi skal reise, vi skal feire, ja vi skal rett og slett nyte livet. Er så heldig å være en av rosene i ” 64 – buketten ” på 5. For å feire oss selv er en uke i Italia booket hvor vi sammen skal kose oss max.

Ellers blir samvær med familie og venner, å få lov å være frisk og rask, fred og fordragelighet mine største drømmene for 2014.

Mitt ønske for alle dere er at absolutt alle skal få kjenne og føle den tilfredstillelse av å gjøre tiltak for egen helse. Min klokkeklare tro er at ved å holde seg i aktivitet og å spise ren og ekte mat er mye gjort. Veldig mange gjør det og vet det, men jeg tror det er mange som ønsker å komme i gang med aktivitet men ikke helt vet hvordan. Dørstokkmila er for mange uendelig lang. Kommer du deg først over den er det gjort. Da er du i gang!

Her er noen råd og tips fra meg for å komme i gang.

Først og fremst:

Hva ønsker du deg for det nye året?

Tenk gjennom hva du ønsker å oppnå.

Komme i generellt bedre form, bli sterkere, mer utholdende. Trening og bevegelse er faktisk en super start på en ny hverdag.

Bli den beste utgaven av deg selv

Trening og aktivitet handler ikke om hva alle andre gjør eller får til, men om deg selv. Vi er veldig flinke til å sammenlikne oss med "alle andre", noe som kan være lite motiverende i oppstarten.Det handler om “ din “ trening og “ din “ fremgang.

Planlegg

Ingen har tid til flere timer trening hver uke uten å sette av tid til det. Rydd plass i timeplanen, prioriter treningsøktene selv på travle dager.

Ikke start på mandag, start i dag!

Skal vi gjøre en endring i livsstil er det like greit å starte NÅ! En livsstilsendring krever tid og gode planer.

Alle har startet en gang!

Alle har startet et sted, selv de aller beste. De færreste er verdensmestere allerede etter en uke eller måned. Trening tar tid, og i starten er det viktigste å komme inn i gode vaner. Ikke gi opp selv om du føler at du ikke mestrer nye øvelser eller utfordringer. Etterhvert blir du bedre, raskere eller sterkere, avhengig av hva du trener, og det er da mestringsfølelsen kommer!

Hold deg til planen!

Trener du regelmessig blir treningen en naturlig del av hverdagen.

Med dette ønsker jeg alle Godt Nyttår!

  • Kommentarer(4)//www.treningkostoghelse.com/#post456

Gavekort

AnnetOpprettet av Siv Arntzen sø., november 03, 2013 10:17:22
Gavekort for " helsas skyld ". Til noen du bryr deg om??
Jeg har fått laget mitt eget gavekort som kan inneholde personlig trening, kostholdsveiledning, gruppetrening inne eller ute.
smiley
Ved interesse ta kontakt på mail: siv-elis@online.no eller mobil: 47264050  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post447

Tilbake til normalen!

AnnetOpprettet av Siv Arntzen ma., august 12, 2013 10:15:25

Tilbake til normalen!

Etter uker med sommer og ferie kommer dagen ( enten man vil det eller ikke ) for det normale og virkelige livet tilbake. Livet hvor pliktene kaller, rutinene skal på plass igjen, og for mange nye utfordringer i vente, enten det er fritid, skole eller jobb.
For meg er det i dag 12. August 2013.

Selv har jeg hatt 3 fantastiske uker i Rovinj. En liten by nord i Kroatia. Det er 4 gangen jeg besøker Rovinj. Denne byen og distriktet blir jeg bare ikke ferdig med, oppdager nye ting hver gang jeg er der. Det har alt. For å nevne noe……solnedgangen, gamlebyen, muligheter for aktivitet både på land og til havs, maten, hotellet, sol og varme.

Det var til denne byen min neste helse og aktivitetsreise egentlig skulle arrangeres 31. August 2013, men er dessverre avlyst p.g.a. for få påmeldte.

Jeg satser på å prøve igjen til neste år. Dette er en plass jeg virkelig har lyst å vise dere.

På tampen av ferien fikk jeg også mulighet til å oppleve 3 etapper av Artic race of Norway. Vestvågøy på fredag, Stokmarknes på lørdag og siste etappe, innspurten i Harstad på søndag. Et fantastisk arrangement hvor vårt distrikt virkelig har fått vist seg fra sin beste side ut til hele verden. Det at Thor Hushovd vant ble selvfølgelig en ekstra bonus. Jeg er vel kanskje litt over middels interessert i sykkelsport, å det å kunne føle stemningen av Tour de France, Giro de Italia, eller hva det skulle være her hjemme, hadde jeg aldri trodd kunne skje, men tro meg, dette var magisk.

Men nå, tilbake til normalen.

I dag starter jeg opp med mine faste gruppetimer på Stamina Hot.

Jeg forsetter også arbeidet som personlig trener og kostholdsveileder.

Ønsker du veiledning enten det trening eller kosthold er det bare å ta kontakt. Du forteller meg hva du vil, og sammen legger vi en ” slagplan ” for hvordan du skal nå dine mål. Det er ingen krav til å være medlem av treningssenter for å engasjere meg. Treningsarenaen som passer ” deg ” finner vi ut av sammen. Ønsker du å komme i gang med trening på treningssenter er også det mulig. Mitt ønske er å spre treningsglede og sunn matglede som passer den enkelte.

Jeg har foreløpig ikke satt opp noen kurs for høsten. Ønsker i utgangspunktet å jobbe individuelt med enkle individer eller små grupper. Det kan være familier, vennegjenger, kolegaer, hva som helst.
Er det spesielles kurs som ønskes, blir jeg taknemmelig for innspill.

Hjelp til å komme i gang? Ta kontakt!

Blinkskudd.
smiley

  • Kommentarer(0)//www.treningkostoghelse.com/#post436

Erstatninger for sukker og mel

AnnetOpprettet av Siv Arntzen sø., mai 12, 2013 22:27:46

Når man av ulike grunner ikke spiser sukker eller mel / stivelse har man forskjellige ingredienser som man erstatter disse med.

Har laget en liten oversikt over forskjellige alternativer til både sukker og mel, og hva de forskjellige er for noe, og hva de brukes til.

Dette er ingredienser jeg har i skapet til en hver tid. Da har jeg det jeg trenger enten jeg skal bake, steike eller mikse noe godt til kaffen i full fart.smiley

Ved å bruke disse erstatningene for sukker og mel vil du oppnå et jevnt og stabilt blodsukker gjennom dagen. Enten du lever på lavkarbo eller ikke vil jeg anbefale å redusere på sukkerinntaket. Sukker har mange skadelige effekter i kroppen vår. Sukker er kun " tomme " kalorier som ikke inneholder noe som helst næring.

Erstatninger for sukker:

Sukrin og sukrinmelis: Sukrin er en naturlig sukkeralkohol ( erytritol ) som finnes bl.a. i pærer, meloner og sopp. Sukrin inneholder ingen kalorier og gir ingen blodsukkerstigning. Sukrin betegnes som et karbohydrat, men blir ikke benyttet som energi i kroppen og utskilles ubrukt gjennom urinen. Sukrin smaker og ser ut omtrent som sukker, men søthetsgraden er 75% av vanlig sukker. Sukrinmelis er sukrin i finmalt form, det løser seg lettere opp enn sukrin.

Stevia: Stevia er 100% urtebasert og kommer i fra steviaplanten. 100% steviosid er mellom 200 – 300 ganger søtere enn sukker og en teskje tilsvarer ½ kilo sukker. Det kan være vanskelig å dosere det rene stoffet på grunn av den sterke søthetsgraden. Stevia inneholder ikke kalorier, gir ingen blodsukkerstigning, skader ikke tennene og har ingen kjente bivirkninger. Stevia kan ha noe bitter ettersmak som hindres ved å blande det med annet søtningsstoff for eksempel. Sukrin eller tagatesse. Stevia er drøyt i bruk å er et veldig økonomisk søtningsstoff. Stevia blir brukt daglig av millioner av mennesker som et naturlig søtningsmiddel. I Japan består 40% av søtningsmiddelmarkedet av Stevia. Aspartam er derimot forbudt i Japan.

Sukrin + ( sukrin med stevia ): Sukrin+ er et 100% naturlig søtningsmiddel som smaker dobbelt så søtt som sukker. Når stevia smaltes sammen med sukrin, oppstår et nytt produkt med god sukkersmak og konsistens som strøsukker. Sukrin+ er godt egnet i kaffe og te, i bakverk, desserter og syltetøy. Sukrin+ påvirker ikke blodsukkeret og inneholder null kalorier.

Tagatesse:

Jeg foretrekker å bruke helt naturlige søtningsstoffer som ikke gir blodsukkerstigning. For å gi tagatesse en høy søthetsgrad er den tilsatt litt sukralose. Dette er er et unaturlig søtningsstoff som bl.a.finnes i noen typer lettbrus, som jeg generelt ikke anbefaler. Mengde sukralose er veldig liten i tagatesse ( 0,02% ). Sammenlignet med hva mange får i seg av sukker, sterkt bearbeidet fett, tilsettningsstoffer og lettbrus syntes jeg det er akseltabelt å bruke litt tagatesse som en del av et ellers naturlig kosthold. Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker. Tagatesse kan brukes til karamellisering. De aller fleste syntes tagatessen er den som ligner mest på vanlig sukker i smak.

Vaniljepulver: Ekte vaniljepulver og vaniljeekstrakt er en smakstilsettning som framstilles av vaniljestenger fra vaniljeorkideer, og erstatter vaniljesukker. Vaniljeekstrakt og utskrapet av vaniljestangen kan også brukes i stedet for vaniljesukker.

Mandelmel: Ferdeigkjøpt mandelmel er finmalte mandler som er fetrtreduserte ved kaldpressing, fordi det da egner seg bedre som mel og holdbarheten blir bedre. Vær klar over at fettreduseert mandelmel suger til seg mer væske enn malte mandler. Dette melet egner seg godt til for eksempel. Vaffelrøre og pannekakerøre. Selges i helsekostbutikker.

Kokosnøttmel: Kokosnøttmel er pulverisert fiber av kokosnøttkjøtt. Dette melt egner seg også godt i vaffel og pannekakerøre og ellers i bakst i stedet for hvetemel. Selges i helsekostbutikker.

Fiberhusk: Fiberhusk er pulveriserte løppefrøskall. Løppefrøskall inneholder rikelig med vannløselige fiber som trekker til seg væske og sveller. Fiberhusk er glutenfritt. Selges i helsekostbutikker og noen dagligvarebutikker. Brukes i bakst som feks. knekkebrød, brød o.l.

Fiberfin: Fiberfin er et hvitt mel som består av maisstivelse fra en bestemt maissort. 60% av stivelsen er resistent, det vil si at den ikke brytes ned av sukker som vanlig stivelse, men oppfører seg som kostfiber. Selges i helsekostbutikker. Med FiberFin kan du enkelt øke fiberinnholdet og senke GI på brød, pizza, paier, pannekaker, vafler, muffins og kaker. Det er et hvitt mel som kan tilsettes matvarer uten at smak, konsistens eller utseende blir forandret, og har hele 60% fiber, og kun 31% karbohydrater. 1 spiseskje FiberFin gir like mye fiber som 1 dl grovt mel. Du trenger derfor kun en liten mengde for å gjøre maten sunnere. FiberFin er naturlig glutenfritt.

Profiber:

Pofiber inneholder fiber fra potet og er nøytralt i smak, lukt og farge. Profiber inneholder 70% kostfiber som binder mye væske. Brukes til bakst for å gi fiber og for å gjøre baksten saftig. Selges i helsekostbutikker.

Johannesbrødkjernemel: Jhbk er et fortykningssmiddel som er helt uten smak. Det er laget av frøene som sitter inni belgfruktene fra johannesbrødtreet. Brukes som jevning i sauser, supper, gryter o.l. Kjøpes i helsekostbutikken.

Kokosolje: Kokosolje får man ved å presse eller ekstrahere kokosnøttens kjerne. 90 prosent av fettet er mettet. Kokosoljen tåler en del høyere temperaturer en f.eks. olivenolje uten at fettsyrene blir skadet og er oljen meget godt egnet for steking. Kokosolje kan hjelpe med å styrke immunforsvaret og opptaket av fettløslige vitaminer. Egner seg ypperlig til steking, baking og frityrsteking. Kokosolje kan også brukes i salat dressinger, sauser, eller generelt ved matlaging som en kilde til essensielle fettsyrer.
Kokosolje er kaldpresset og uraffinert. Den er 100 % ren. Den blir hard i kjøleskap og myk i romtemperatur. Denne oljen inneholder mange nyttige fettsyrer. Den finnes med og uten kokossmak. Den med smak egner seg best til baking og den nøytrale egner seg best til steiking. Selges i helsekostbutikkene.

Den med grønn etikett brukes til bakst og den med brun etikett brukes til steiking.

  • Kommentarer(2)//www.treningkostoghelse.com/#post425
Neste »